Home Loterii nationale Despre loteria Germana

Despre loteria Germana

1,681 views

Spre deosebire de multe alte tari, Germania nu are o singura extragere nationala. In schimb, aici sunt loterii separate care au propria extragere in functie de regiunea in care se afla, si anume: Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein, Thüringen.

Daca fiecare joc de loterie ar fi diferit atunci multi jucatori ar deveni confuzi, de aceea Germania are si un joc principal pentru toate regiunile denumit 6/49.

Fata de alte loterii 6/49, aici sunt extrase 7 numere in loc de 6, cea de-a saptea bila fiind denumita “Bonus Ball”. In cele mai multe loterii 6/49, Bonus Ball-ul intervine numai atunci cand se stabilesc castigatorii premiilor non-jackpot, insa in Germania jucatorii trebuie ghiceasca toate cele 6 numere principale dar si al saptelea – Bonus Ball – pentru a intra in posesia jackpotului. Partea interesanta este aceea ca jucatorii intr-o loterie de 6/49 trebuie sa nimereasca de fapt 7 numere, si nu 6, asa cum este denumit jocul.

O alta diferenta notabila este ca loteria Germana, in comparatie cu celelalte loterii 6/49, are mai multe nivele de premii, fiecare numere castigatoare avand o alta categorie pentru ghicirea celei de-a saptea bila ‘Bonus Ball’, dupa cum urmeaza:

Categoria

Cum se castiga

I

Ghiceste 6 numere principale + Bonus Ball

II

Ghiceste 6 numere principale

III

Ghiceste 5 numere principale + Bonus Ball

IV

Ghiceste 5 numere principale

V

Ghiceste 4 numere principale + Bonus Ball

VI

Ghiceste 4 numere principale

VII

Ghiceste 3 numere principale + Bonus Ball

VIII

Ghiceste 3 numere principale