Home Articole Loto Intreg orasul, mai putin o persoana, a cistigat un premiu de $950...

Intreg orasul, mai putin o persoana, a cistigat un premiu de $950 milioane

983 views

In urma cu cateva saptamini, 70 de de gospodarii dintr-un sat izolat din Sodeto luptau de doua ori mai puternic impotriva unei vieti nefaste care a fost afectata atit de criza economica din Spania, cit si de distrugerile provocate de o seceta puternica.

Cativa dintre acestia se gindeau sa treaca la Loteria Craciunului a Spaniei, cunoscuta ca El Gordo – una foarte bogata in premii – care este un fel de obsesie nationala. Insa ei au ramas fideli asociatiei din zona lor, care face un mic procentaj din vinzari.

Apoi, numerele au iesit.

Toti, in afara de o persoana din Sodeto au pastrat cate o piesa din biletul cistigator, adica 950 milioane de dolari, cel mai mare premiu oferit vreodata. Citiva dintre locuitori, majoritatea fermieri sau lucratori ocazionali in constructii, au cistigat milioane.

Dupa ce s-au aflat cistigurile, vinzatorii au inceput sa apara: bancherii, in costume au oferit rate bancare foarte ridicate, dealerii de masini au inceput sa vorbeasca despre BMW-uri si dealerii de mobilier au pornit din usa in usa.

Ca multi alti agricultori locali, Jose Manuel Penella Cambra, care a investit recent in tehnici de irigatie mai eficiente, era ingrijorat despre cum va reusi sa-si plateasca datoriile. Insa sotia acestuia a cumparat doua tichete, care valorau $260,000, iar fiul sau a mai gasit inca doua pe care le-a cumparat mai devreme si uitase de ele, aducind un total de $520,000.

“Am continuat sa spun: cautati mai multe bilete, mai multe” glumea in cafeneaua satului, o unitate saracacioasa cu cateva mese si o canapea rupta din piele neagra. “Dar acesti bani inseamna ca acum vom putea respira. Si partea cea mai buna este ca nu sunt doar eu. Toata lumea a cistigat.”

Ziua in care loteria a anuntat ca premiile pot fi colectate a fost o nebunie totala, toti locuitorii erau acolo si astfel au realizat cit de mult au cistigat si vecinii lor.

O data cu raspindirea stirilor, fermierii s-au dus in oras cu tractoarele lor. Primarul, Rosa Pons, a folosit un megafon pentru a-I felicita pe toti.

“Citeva doamne discutau despre cum ar dori sa se duca coafor” spunea Primarul. “Insa coafeza a cistigat si ea, iar aceasta a spus ‘Nu lucrez astazi’.”

Loteria, aparuta in 1812, este un mega-eveniment in Spania. Multi oameni se trezesc dimineata pentru a vedea numerele extrase. Angajatii loteriei lucreaza din diferite locuri ale Statelor Unite. In acest an au fost 1,800 de tichete cistigatoare pentru primul loc, cu acelasi numar, 58268, fiecare platind $520,000. Fiecare tichet costa $26. Asociatia casnicilor din Sodeto vinde tichete in fiecare an si, de obicei, incaseaza aproximativ $1,300, care ii utilizeaza pentru a cumpara mancare sau decoratii in timpul festivalurilor anuale. Ei primesc un mic procent din fiecare bilet vindut.

Singurul locuitor care nu cistigat este Costis Mitsotakis, un regizor grec, care s-a mutat la sat pentru dragostea unei femei. Pana la urma nu a mers, dar el inca locuieste acolo intr-un hambar. Domnul Mitsotakis a declarat ca ar fi fost frumos sa cistige. Dar el a beneficiat totusi. El a incercat sa vinda niste terenuri, dar fara succes pana acum. In ziua imediat urmatoare dupa ce un alt locuitor a cistigat, acesta l-a sunat pentru a-I cumpara terenul. Ziua urmatoare, un alt locuitor a sunat. Insa domnul Mitsotakis a refuzat sa se implice intr-un razboi al licitatiilor.

 
Costis Mitsotakis

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!