Home Articole Loto Jackpotul loteriei Iowa va expira pe 29 Decembrie

Jackpotul loteriei Iowa va expira pe 29 Decembrie

938 views

Chiar daca premiul va fi revendicat, castigatorul va primi cu 2 milioane de dolari mai putin din cauza lipsei de interes.

Timpul pare sa fie aproape scurs pentru un multi milionar in dolari care nu si-a ridicat premiul Loteriei Hot.

Terry Rich, seful biroului de operatiuni a loteriei Iowa, a pornit Marti cronometrul, setat la o luna de zile, pentru castigatorul Loteriei Hot care a nimerit toate numerele care sa-I ofere premiul jackpot pe 29 Decembrie, anul trecut. Tichetul castigator a fost achizitionat de la magazinul ‘Des Moines’ si va expira pe 29 Decembrie daca premiul nu va fi revendicat pana atunci, declara acesta.

“Ramane de vazut daca acest premiu urias va continua sa ramana acolo nerevendicat. Cineva a castigat in mod legitim aceasta suma de bani si noi dorim ca persoana respectiva sa-l ia acasa” spunea Rich intr-o declaratie de presa. “Poate face o diferenta remarcabila in viata cuiva – sau vietile mai multor persoane – exact la timp pentru sarbatori.”

De asemenea, Rich a notat faptul ca scaderea economiei a afectat jackpot-ul loteriei nerevendicat. Desi majoritatea castigatorilor recenti au ales plata unei sume forfetare, beneficiarii pot alege plata castigurilor sub forma unor plati anuale de-a lungul timpului.

In momentul in care premiul cel mare a fost castigat in Decembrie anul trecut, suma estimata a jackpotului a fost de 16,5 milioane de dolari. Cu toate acestea, estimarea a fost bazata pe o parte din vanzarea tichetelor impreuna cu suma dobanzii generate de-a lungul timpului, suma pe care loteria o putea investi conform cerintelor propii. In timp ce valoarea premiului jackpotului ramane neschimbata la 10.75 milioane de dolari, ratele scazute ale dobanzii duce la o scadere a jackpotului estimata la 14.4 milioane de dolari.

“Acest lucru a fost o poveste incredibila” spunea Richard. “Dar noi speram ca memento-urile noastre va determina pe cineva sa verifice de doua ori biletul si sa realizeze ca este castigatorul marelui premiu inainte ca acesta sa expire.”

Richard spune ca loterie nu tipareste data unui tichet sau momentul incasarii din cauza unor motive de securitate.

Potrivit loteriei, tichetul castigator al jackpotului ‘Hot Lotto’ va expira la ora 4 p.m. pe 29 Decembrie daca nu va fi revendicat pana atunci.

Oficialii loteriei Iowa spun ca doar cateva premii ale loteriilor din Statele Unite mai mari decat acesta nu au fost revendicate. Cel mai mare premiu al loteriilor din Statele Unite nerevendicat a fost un tichet al loteriei Mega Millions in valoare de 68 milioane de dolari, cumparat din Brooklyn, New York, la extragerea din Decembrie 2002.

Daca premiul va expira fara a fi sustinut, banii din jackpot se vor intoarce la cele 15 loterii care ofera spre vanzare tichete ‘Hot Lotto’ in functie de nivelul vanzarilor din fiecare stat.