Home Articole Loto Loteria Ontario incearca sa recupereze $12.5 milioane pierduti in urma fraudei

Loteria Ontario incearca sa recupereze $12.5 milioane pierduti in urma fraudei

899 views

Dupa ce o femeie din Toronto a furat 12.5 milioane de dolari cu ajutorul unui bilet la Loto Super 7 in urma cu 7 ani, loteria Ontario incearca sa isi recupereze banii, insa lunga asteptare este costisitoare pentru agentia Crown.

CBC News a aflat ca loteria Ontario impreuna cu corporatia Gaming (OLG), au depus proces in luna Martie impotriva femeii (Kathleen Chung) care a revendicat biletul, precum si impotriva familiei ei si companiilor asociate care au inselat loteria in mod deliberat.

Politia afirma ca tatal si fratele lui Kathleen au furat biletul in 2003 de la proprietarii de drept care au validat biletul la magazinul condus de Chung din Burlington, Ontario. Apoi, cei doi au dat biletul lui Kathleen pentru a-si acoperi urmele.

Familia Chung a fost acuzata in Septembrie 2010. Kathleen Chung, in varsta de 30 de ani, este acuzata de frauda, posesie de bunuri obtinute prin infractiuni si spalare de bani. Fratele ei, Kenneth Chung, in varsta de 29 de ani  si tatal sau, Jun-Chul Chung, in varsta de 61 de ani, au fost acuzati de furt, posesie de bunuri obtinute prin infractiuni si spalare de bani.

Din momentul in care Kathleen Chung a incasat biletul la sfarsitul anului 2004, familia ei pare a avea fonduri distribuite in zeci de conturi bancare in Toronto, Seol si New York, ascunse in asigurari de viata si proprietati in valoare de 10.5 milioane de dolari, inclusiv conace si o cladire Tim Hortons.

“Au avut timp 7 ani sa isi ascunda si sa-si transfere banii in diferite conturi, jurisdictii si proprietati, sau de a ii cheltui”, declara contabilul Abate. “Pe masura ce timpul trece, sansele voastre de a va recupera banii se agraveaza.”

Timpul este deasemenea impotriva corporatiei OLG in ceea ce priveste procesul civil. In declaratia de aparare, Kathleen Chung spune ca nu stia ca biletul a fost furat si ca termenul de garantie este de doi ani, timp care a trecut.

Biletul norocos a costat agentia Crown mai mult de doua ori decat valoarea sa originala. In ianuarie, OLG a platit proprietarilor de drept 12,5 milioane de dolari, plus daune in valoare de 2,3 milioane de dolari.

Cazul a fost luat in evidenta in 2007 si a fost prezentat intr-un documentar de catre CBC. In 2009, Andre Marin a cerut OLG-ului sa lanseze un proces civil in vederea recuperarii milioanelor de dolari pierduti in cazul suspectat de frauda.

Intrebat de ce agentia provinciala de loterie a asteptat pana in 2011 sa dea in judecata familia Chungs, purtatorul de cuvant al OLG-ului, Tony Bitonti a declarat ca “nu am dorit sa impiedicam investigatia OPP”. Procesul civil este in prezent in asteptare pana cand procesul penal se incheie.

Expertul juridic, James Morton spune ca OLG a astepat un “timp extrem de lung” considerand ca legea din Ontario are in vedere o limita de doi ani pentru depunerea unui proces civil care incepe din ziua in care frauda a fost descoperita.

“Nu trebuie sa asteptati” spunea Morton. “Este mai comun .. sa emiteti cerea cam in acelasi timp cand va duceti la politie.”

In declaratia de aparare a lui Kathleen Chung, depusa pe 12 Octombrie, spune ca OLG ar fi trebuit sa stie cu multi ani in urma ca premiul in bani a fost revendicat pe nedrept. Deasemenea, inculpata a subliniat faptul ca OLG a efectuat o ancheta de aproape un an de zile pana ca agentia sa-i elibereze banii la sfarsitul lui 2004.

Chung neaga faptul ca tichetul a fost furat adaugand ca ea nu s-a ‘imbogatit’ in urma castigului, ba mai mult ea a oferit castigul parintilor si fratelui sau.

Activele familiei au fost inghetate in timpul investigatiilor. Membrii familiei nu mai locuiesc in cele doua conace ce valoreaza 3.4 milioane de dolari, locuinte cumparate in urma premiului la loterie.

Parintii impreuna cu fiul lor locuiesc in zone diferite din Geater Toronto Area. Kathleen Chung impreuna cu sotul ei, Jung Ho Park (37 de ani) – proaspat parinti a doi gemeni, nascuti in 2010, s-au mutat intr-o locuinta ceva mai modesta din Oakville, cumparata in Septembrie cu $880,000.

Jung Ho Park, medic dentist, este deasemenea numit in process. El a depus o declaratie de aparare negand ca a primit vreun ban din castigurile loteriei.

Expertii vor trebui sa caute printr-o retea sofisticata de 34 de conturi, printre care se numara una in Coreea de Sud si alta in New York, pentru a determina unde au disparut cei 12.5 milioane de dolari.

Abate spune ca un astfel de lant complicat cu zeci de conturi este de obicei folosit pentru a muta banii, facand astfel dificil sa urmeasca toate aceste sume, sugerand ca Chungs stiau ce vor sa faca.

Ea a adaugat si faptul ca Chungs s-a folosit de credite ipotecare pentru a plati mai mult de 3 sferturi din suma de 10.5 milioane de dolari in proprietati, asigurandu-se ca ei ar putea investi banii in alta parte si facand astfel situatia mult mai dificila pentru OLG.

“Banca trebuie sa fie platita mai intai” spunea Abate. “Apoi, banii urmeaza sa fie inghetati de catre Crown. Apoi, dupa ce procesul penal este gata, vom vedea daca a mai ramas ceva si pentru OLG.”

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!