Home Stiri Loto Povestea profesorului Craig Henshaw

Povestea profesorului Craig Henshaw

1,495 views

Profesorul Craig Henshaw a castigat 21.4 milioane de dolari la loto, insa acest lucru l-a costat pierdea prietenilor si a carierei, in cele din urma. Socul primirii vestii cum ca a dat lovitura la loterie a fost nimic in comparatie cu ce avea sa i se intample mai tarziu lui Craig Henshaw.

Povestea acestui multi-milionar a inceput in septembrie 2011, cand, in timp ce se afla la cumparaturi, a decis sa cumpere si un bilet la loto. Alarma s-a declansat. Initial, acesta a crezut ca a castigat 21.000$, dupa care doamna de la celalalt capat la telefonului a chicotit. S-a dovedit in cele din urma ca automatul de bilete nu avea suficient spatiu pentru a indica toate cifrele. “Nu, domnule Henshaw, ati castigat 21 milioane de dolari”, i-ar fi transmis respectiva vanzatoare.

Din spusele lui Henshaw, restul zilei avea sa devina pur si simplu ireal. Insa fiorul acelor multe milioane de dolari s-a evaporat rapid, caci pe parcursul urmatoarelor saptamani, la usa sa s-au perindat foarte multe persoane dubioase, inclusiv rude despre care nici nu stia ca exista pana atunci, care pretindeau de la acesta o mica particica din marele premiu.

Cum nu se putea intoarce la apartamentul sau confortabil dupa incasarea cecului, acesta si-a petrecut urmatoarele saptamani intr-un hotel pentru a scapa de mass-media si de hartuitori.

“La sase ore distanta dupa ce am castigat, un hacker deja intrase in posesia numarului cardului de credit. Adresa de email era plina, iar telefonul s-a blocat la un moment dat din cauza sutelor de mesaje text primite. Primeam in jur de 400 de mesaje in fiecare zi. Pana si studentii au inceput sa imi ceara bani cu imprumut!”

Ceea ce avea sa il demoralizeze total, insa, era atitudinea colegilor sai, care au inceput sa il asalteze cu cereri de imprumuturi, ca sa isi poata plati facturile la timp.

Din pacate, sustine acesta, “a trebuit sa imi iau la revedere de la peste un sfert din prietenii mei. Cereau bani in mod insistent, iar prietenii adevarati nu fac asa ceva niciodata.”

“A fost o zi foarte trista pentru mine. Mai ales ca si tatal meu, la randu-i, a fost profesor. Practic, s-a nascut profesor. La fel si eu. Nu cred ca a existat vreo alta meserie pe care mi-as fi dorit sa o practic.”

Prin urmare, Henshaw se lupta acum cu identitatea sa. Ca profesor, el si-a petrecut cea mai mare parte a vietii sale lucrand din greu, fiind un pedagog extraordinar pentru elevii sai. Salariul nu era unul tocmai generos, motiv pentru care eroul nostru isi aduce in continuare aminte de momentele cand venea cu drag la scoala, dosind in geanta sa un sandwich facut din salam, branza no-name si legume. “Cum sa te descurci in momentul in care da peste tine un asemenea noroc?” a fost si este in continuare dilema acestuia.

In cele din urma, banii sai aveau sa ia calea invatamantului. El a optat pentru infiintarea unor burse care sa ajute elevii ce doresc sa invete cu adevarat (University of Western Ontario).

Multi-milionar fiind, Henshaw nu si-a pierdut nici macar pentru o secunda cumpatul, alegand un stil de viata discret. In prezent, acesta traieste intr-un apartament obisnuit amplasat in centrul orasului Toronto. Tinuta sa a ramas aceeasi, ca de altfel si felul sau de a fi. A decis, asadar, sa investeasca in invatamant si in echilibru. Suficient incat lumea sa nu isi intoarca privirea ori de cate ori da peste acesta pe strazile orasului canadian.

Mike Nadal, un consilier de cariera de la Universitatea Schulich School of Business (New York) aproba ceea ce a facut Henshaw, mentionand in treacat ca e extrem de important sa nu ne pierdem capul in momentul in care ne aflam intr-o situatie de genul. Desi poate parea o nebunie, ajutorul specialistilor (consilieri financiari, psihologi, etc) este indicat in majoritatea cazurilor.

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!