Home Articole Loto Trei femei se lupta pentru dreptul de proprietate a unui bilet la...

Trei femei se lupta pentru dreptul de proprietate a unui bilet la loterie in valoare de 1 milion de dolari

785 views
SHARE

Un bilet cistigator la loterie in valoare de 1 milion de dolari cumparat de la o statie de benzinarie a devenit o lupta crincena intre 3 doamne din Arkansas.

Sharon Jones se afla pe 11 Iulie, 2011 la Super One Stop din Bebee, Arkansas atunci cind s-a dus la un cos de gunoi de unde a ridicat un pumn de bilete la loterie aruncate, conform avocatilor sai.

Un program conform comisiei loteriei le ofera oamenilor sa inregistreze tichete necistigatoare pentru a aduna puncte pe care le pot utiliza in ridicarea unor premii.

“Duminica, o rutina obisnuita, clienta mea impreuna cu sotul ei au introdus aceste tichete conform programului” declara avocatului lui Jones, Winston Collier.

Insa cuplul a realizat ca problema este ca tichetul nu a putut fi introdus in program deoarece nu era complet razuit.

“Era, de fapt, nu doar un tichet pierzator, dar valora un million de dolari” declara Collier. “Astfel, s-a nascut un conflict.”

Jones a aratat tichetul dupa care a primit un cec in valoare de $680,000. Dupa ce tichetul a fost emis, comisia loteriei a inceput procesul de confirmarea a tuturor tichetelor cistigatoare iar in cursul investigatiilor, camerele de supraveghere  au aratat ca Jones a apucat o gramada de tichete aruncate din cosul de gunoi.

Dupa ce au revazut imaginile, managerul magazinului, Lisa Petriches, a declarat despre clienti ca nu au voie sa ridice tichetele aruncate in cosul de gunoi conform unei intelegeri cu patronul care ii da dreptul acesteia sa se foloseasca de biletele aruncate.

O luna mai tarziu dupa ce Jones a incasat contravaloarea cec-ului, Petriches a inaintat un proces impotriva ei, spunind ca tichetul cistigator ii apartine ei. Petriches a mai declarat ca exista un insemn pe cosul de gunoi “Nu luati”.

“Chiar nu credem ca Lisa Petriches are vreun fel de cerere” declara avocatul lui Jones. “Ea spune ca aceste tichete ii apartin ei, insa avem toate aceste persoane care neaga acest fapt.”

Simpson spune ca exista suficienti client regulari ai magazinului care sunt dispusi sa depuna marturie ca era o practica comuna pentru clientii care pot ridica biletele din cosul de gunoi iar acel semn nu exista atunci cand Jones a ridicat tichetul cistigator.

“Teoria noastra este ca tichetul a fost abandonat” spunea Collier. “O data ce tichet a fost abandonat, el devine proprietatea primului posesor.”

Unul dintre avocatii lui Petriches – Steven Underwood, a refuzat sa comenteze asupra acestei situatii.

“Din perspectiva noastra, persoana care l-a cistigat este cistigatorul, cel care l-a cumparat.” Spunea Julie Baldridge, directorul interimar al afacerilor publice si al relatiilor legislative din Comisia Loteriei Arkansas.

Baldridge spune ca legal trebuie sa fie un judecator pentru a decide cui ii apartine.

A treia persoana din aceasta poveste a intrat in ecuatie in aceasta saptamina – Sharon Duncan – care a pretins ca ea a fost persoana care a cumparat tichetul iar jackpotul ii apartine ei. Avocatii se vor intalni cu comisia loteriei Luni pentru a determina daca exista vreo dovada cum ca ea ar fi titulara.

Cei $680,000 incasati au fost inghetati pana ce cazul se va rezolva, insa Collier spune despre clienta sa ca a apucat sa cheltuie o parte din bani, printre care se numara si o masina cumparata la mina a doua.

 

Сайт лотерей РейтингЛотереиСиндикаты
logo thelotterplay loto5 stele lotoобзор Thelotter51 + мировые лотереи онлайн37 Синдикатов
logo thelotterplay loto5 stele lotoобзор Jackpot16 + мировые лотереи онлайн1 + Синдикатов