Home Articole Loto Un jucator profesionist de loto a castigat razboiul cu taxele

Un jucator profesionist de loto a castigat razboiul cu taxele

1,477 views

De cateva ori pe saptamana, Clarance W. Jones face ce multi doar viseaza: castiga la diverse loterii. Si chiar mai mult, el a gasit o modalitate de a plati foarte putin pe castigurile mari incasate.

In ultimul deceniu, Lynn, in varsta de 73 de ani, a rascumparat peste 10,000 de bilete de la loteria statului – mai mult decat orice alta persoana, in valoare totala de peste 18 milioane de dolari.

El a luptat mult timp contra statului, care incasa sume considerabile pentru taxe si impozitie din castigurile sale, declarand ca este jucator profesionist, care cheltuie milioane de dolari la loterie si alte jocuri, compensand astfel aproape toate castigurile sale.

Luna trecuta, Consiliul de Taxe a picat de acord cu el, el nemai fiind obligat sa plateasca taxe si impozitie, ba mai mult, el va trebui sa colecteze peste $200,000 de la loterie, bani retinuti pentru impozite. Jucatorii profesionisti de noroc sunt scutiti de impozite, conform normelor fiscale ale statului. Statul nu are de gand sa faca apel in acest caz.

Multi considera ca acest ‘paradis fiscal’ pentru gambleri este un pas inapoi pentru trezoreria orasului, in acest stat existand destule persoane care se folosesc de aceasta nisa, printre care si Jones, statul banuind ca ei nu sunt jucatori profesionisti de noroc ci casieri proesionisti care incaseaza premiile pentru altii. Ei sunt numiti “10 procente” deoarece se banuieste ca ei pastreaza 10% din sumele castigatoare pentru ei insisi.

Statul suspecteaza ca aceste persoane sunt in afaceri prin ajutarea altor persoane de a scapa de impozite si alte datorii – pur si simplu metode prin care ei pot exploata veniturile loteriei.

Nu este ilegal sa incasezi premiile castigatoare ale altor persoane, dar este ilegal sa faca acest lucru pentru a le ajuta sa se sustraga de plata impozitelor sau a altor obligatii fiscale.

Jones, care a refuzat sa fie intervievat, a fost in atentia statului de ani de zile. In 1999, Juseph DeNucci l-a inclus intr-o lista de suspecti pentru ca se banuia a fi o persoana specializata in a incasa premiile altor jucatori, iar trezorierul statului de pe atunci – Shannon P. O’Brien l-a numit “10 procente” dupa ce a pretins suma de $844,626 in premii in intervalul unei perioade de 3 ani.

Insa Jones si-a consolidat activitatile loteriei de-atunci. Conform loteriei, numai anul trecut, Jones a ridicat 1,131 de premii care valorau 2,2 milioane de dolari, mai mult decat oricare alt castigator frecvent. Teoretic, declarau oficialii loteriei, cineva care sa castige atatea premii ar trebui sa cheltuie milioane de dolari pe tichete loto.

“Sansele nu sunt in favoarea lui” spunea Beth Bresnahan, o purtatoare de cuvant a Comisiei Loteriei Statului Massachusetts.

Insa avocatul lui Jones a respins toate afirmatiile care se invarteau in jurul clientului sau, cum ca ar fi incasat premiile in numele altora.

“Ceea ce ei pretend sunt speculatii” spunea avocatul – Domenic Finelli. “Nu exista nici o dovada.”

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat – Robert Bliss a spus ca Agentia s-a decis sa-l audieze pe Jones in 2004 dupa ce acesta a inregistrat excese in castiguri la loterie “cu mult peste ceea ce parea uman, matematic, posibil”  si diferentele lor cu pierderile inregistrate in celelalte state.

Statul a decis ca Jones sa-si recupereze taxele intre anii 2001 si 2007.

Primul apel al lui Jones catre Departamentul de Venituri si apoi catre Consiliul Statului pentru Taxe a fost in Februarie, 2009.

Jones, un fost presedinte al NAACP din Lynn, a declarat comisiei ca el este un jucator profesionist de noroc, cheltuind intre 60 si 80 de ore pe saptamana pariind pe orice, de la loterie pana la casino.

El a marturisit ca se ocupa toata ziua cu aceste jocuri de noroc inca de cand si-a vandut compania in 1986 si a folosit mai multe strategii pentru a obtine un avantaj in loterie, printre care si cumpararea de tichete razuibile.

“El are o formula” spunea Finelli, avocatul lui Jones.

Insa Finelli a spus despre Jones ca el a castigat decat putin peste ceea ce a investit in jocurile de noroc. Intr-adevar, Jones a declarat venituri foarte mici intre 2001-2002. El a inchiriat un apartament de 680 de metri patrati in Lynn, conform avocatului si a inregistrarilor din oras.

“El inregistreaza profit, insa nu-i urias” spunea Finelly. “El nu este bogat.”

Jones, conform avocatului sau, a pastrat documentele cu activitatile si cheltuielile asupra jocurilor de noroc, printre care si jurnalul sau si 200 de cutii umplute cu biletele pierdute si alte programe cu inregistrari, toate pastrate in depozitul sau din Lynn.

Departamentul de Venituri a spus ca evidentele sale au fost incomplete si totalurile din jurnalele lui nu s-au potrivit cu suma pe care el a pretins-o inapoi. Deasemenea, Departamentul de Venituri s-a indoit asupra faptului ca el a cumparat toate acele tichete pierzatoare pastrate in depozit.

Comisia a declarat ca Departamentul de Venituri tinde sa creada ca Jones era un profesionist in a cumpara si incasa bilete la loterie pentru alte persoane insa nu a furnizat nici o dovada clara despre acest lucru.

In final, Consiliul a decis sa-i permita lui Jones sa se foloseasca de tichetele care demonstrau pierderile uriase in jocurile de noroc si sa-i intoarca suma de $465,000 platita pe taxe si impozite intre anii 2001-2006.

Dupa toate aceste diferente, Jones va trebui sa plateasca doar $2,600 in impozite catre stat, in ciuda faptului ca el a colectat peste 7 milioane de dolari in premii de la loterie in acea perioada.

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!