Home Articole Loto Au fost gasiti cai infometati pe terenul unui cistigator la loto

Au fost gasiti cai infometati pe terenul unui cistigator la loto

1,003 views

Opt cai subnutriti au fost gasiti la o ferma din nord-estul localitatii Sanger ce se intinde pe 40 acri (un acru = aprox. 4000 m.p.) ce este detinuta de un cuplu care a cistigat la loto in urma cu 10 ani un jackpot de 40 milioane de dolari la Loto California.

Miercuri, seriful localitatii l-a arestat pe detinatorul cailor, Jose Francisco Romo, 47 de ani. El a fost inchis in cadrul penitenciarului Fresno pentru cruzime fata de animale. El a fost apoi eliberat din inchisoare pentru o cautiune echivalata la $40,000.

Romo a avut in total 11 cai pentru care a semnat asupra dreptului de proprietate in cadrul Centrului din California asupra Prevenirii Cruzimii fata de Animale, spune Beth Caffrey, administratorul educator al centrului SPCA. 8 dintre acesti cai au fost eliberati Miercuri. Ultimii 3 vor fi eliberati astazi.

Este cel putin a treia oara in ultimele trei luni cand oficialii locali au venit pentru a investiga cazuri de cai subnutriti si maltratati in orasul Fresno. In Decembrie, oficialii SPCA au gasit peste 30 de cai maltratati la fermele din nordul orasului Clovis si undeva aproape de Riverdale. Caffrey spune ca mai exista inca doua anchete in desfasurare iar SPCA a preluat in liniste alti cai fara stapan si maltratati.

Caffrey a numit acest val cu nenumarate cazuri “cel mai rau din ultimii 40 de ani”.

In cel mai recent incident, Caffrey spune ca toti caii au inregistrat un punct sau intre un punct si doua in cadrul Sistemului ‘Henneke Body Condition Scoring’, ceea ce inseamna ca animalele au fost gasite in conditii aproape mizerabile.

Melanie Skadden, un vecin de-al lui Romo, a sunat la SPCA dupa ce a vazut mai multi cai aflati in conditii de subzistenta pe terenul multi-milionarului Jose Francisco Romo.

Skadden spune ca Romo impreuna cu sotia sa, Trudy, s-au mutat la casa la scurt timp dupa ce au cistigat premiul la loterie in 2001.

Oficialii Loteriei California au spus Miercuri ca nu va confirma nici o informatie in legatura cu Romos. Insa o femeie care s-a identificat singura ca mama lui Trudy si care a trait intr-o locuinta centrala din Fresno detinuta de catre Romos, a confirmat ca fiica lor impreuna cu barbatul au fost cistigatorii jackpotului SuperLotto Plus din 2001.

Ea a mai spus despre cuplu ca a trait separat si nu a stiut ca Jose Romo a fost arestat. Ea a refuzat sa spuna mai multe.

Nici Jose si nici Trudy Romo nu au putut fi contactati pentru a comenta asupra acestei situatii.

Skadden a spus ca odata au fost 12 cai pe proprietate, insa ramasitele scheletului unui cal au fost gasite  de-a lungul unui canal.

Ea a mai spus ca vinerea trecuta a fost contactata de catre un vecin care si-a exprimat ingrijorarea asupra sanatatii cailor. Skadden impreuna cu sotul ei s-au uitat la cai si au devenit atat de ingrijorati incat a sunat la SPCA.

Investigatia a inceput Sambata, au spus oficialii serifului. Oficialii SPCA au venit atat Simbata cit si Duminica pentru a confirma neglijarea cailor.

Insa Miercuri dimineata, SPCA a raportat incidentul catre biroul serifului si a cerut ajutor in eliberarea cailor subnutriti.

Conform informatiilor de la departamentul serifului, Jose Romo se afla la proprietate – care include si o locuinta – atunci cand oamenii legii au sosit.

In Decembrie, cunoscut ca si cel mai mare caz in ceea ce priveste cruzimea animalelor din zona orasului Fresno, a rezultat cu confiscarea de catre SPCA a 18 cai abuzati si eutanasierea unuia de la ferma ‘Stepherd Avenue’, undeva in nordul orasului Clovis.

La mai putin de o saptamina mai tarziu, o turma de cai morti de foame au fost gasiti pe o ferma in apropierea orasului Roverdale. Caffrey spune ca la acea vreme au fost gasiti 14 cai infometati si dezhidratati si altii doi au fost eutanasiati.

Caffrey spune ca SPCA inca mai are toti caii de pe proprietatea fermei Clovis. Detinatorul cailor, Dana Thomas Kahler, a fost trimisa catre inchisoarea Fresno. Miercuri, un oficial al biroului procurorului Judetului Fresno a spus ca procurorii sunt inca in asteptarea actelor de la anchetatori inainte de a continua cu un caz impotriva lui Kahler.

Caii de la ferma din zona Riverdale sunt ingrijiti de catre proprietar, insa sub monitorizarea oficiului SPCA. Ancheta in acest caz continua, spune Caffrey.

Caii luati in grija SPCA vor fi ingrijiti pana cind acestia isi vor gasi un stapin.

Caffrey a dat vina pe economia in declin pentru aceasta explozie a cazurilor cu cai subnutriti si maltratati. In plus, ea a mai spus ca iarna uscata a scazut nivelul pasunilor. In anii trecuti, animalele puteau supravietui cu iarba hranita de ploaie.
SPCA

“Aceasta situatie probabil se va inrautati” spunea Beth Caffrey, membru SPCA.

 

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!