Home Articole Loto Scandal la loteria Americana : Nick Perry si loteria din Pennsylvania

Scandal la loteria Americana : Nick Perry si loteria din Pennsylvania

1,501 views
loto
loto

 

In anul 1980, loteria din Pennsylvania a dat drumul unui joc numit Daily Number (sau “Numarul zilnic”, tradus motte en motte). Joc care mai ruleaza si astazi, dar sub un alt nume – Pick 3.

Pe atunci, canalul WTAE TV difuza tragerea la sorti in fiecare zi, iar in rol de gazda era Nick Perry. Nick era un localnic, nascut in Pittsburgh (1916). Inainte de a fi cooptat in echipa, acesta prezenta stiri.

Complotul din spatele acestei inselatorii

Nick Perry a fost intotdeauna privit ca un lider al acestui complot, insa este foarte posibil ca unul dintre partenerii sai de infractiuni sa fi fost, totusi, capul acestei operatiuni. In momentul in care au fost adusi in fata judecatorului, acestia au inceput sa arate intr-o parte si in alta, in speranta obtinerii unei condamnari ceva mai usoare.

Terenul a fost creat initial in urma unei discutii purtate intre Nick si fratii Maragos. Odata ce ideea a fost pusa pe masa, mai multi recruti au fost inclusi in planul acestora. Directorul de program al statiei TV, Joseph Bock, avea sa fie urmatorul pe lista lui Nick si a partenerilor sai.

In principiu, ideea era sa se schimbe bilele obisnuite cu altele ceva mai usoare, astfel incat sa fie extrase numerele jucate de catre acestia in prealabil.

Lui Bock i-a revenit dificila misiune de a crea aceste bile, folosindu-se de vopsea pe baza de latex pentru a fi mai grele. Si, bineinteles, pentru a iesi bilele care trebuiau sa iasa. Bilele erau aspirate in partea de sus a masinariei. Grupul a decis sa cantareasca numerele, cu exceptia bilelor “4” si “6”, astfel incat sa ramana doar 8 combinatii posibile.

Operatiunea “schimbarea bilelor”

In mod evident, loteria care organiza respectivul eveniment a dispus si cateva masuri de siguranta in acest sens. Cum prezentatorul Nick Perry nu putea pur si simplu sa mearga din studio pana la suflante, sa schimbe bilele, a intrat in scena pe lista de recruti si un masinist. Cu un oficial al loteriei inclus pe “statul de plata”, schimbarea a avut loc cu succes, in conditiile in care bilele modificate au fost gata introduse in respectiva masinarie.

Momentul adevarului

Joi seara, 24 aprilie 1980, Loteria din Pennsylvania a tras urmatoarea secventa de numere – 666 – semn ca setul de bile false al lui Bock si-a facut treaba, fiind extras unul din cele 8 rezultate dorite.

Erau bogati … Pentru aproximativ 5 minute.

Nick Perry si partenerii sai au avut grija sa elimine bilele dubioase si sa le distruga imediat dupa tragerea la sorti. Insa banda condusa de catre Nick Perry nu a fost atat de inteligenta cu privire la modul in care au achizitionat biletele pentru acest joc.

In consecinta, loteria din Pennsylvania a pus mana pe cele 3.5 milioane de dolari castigate in mod fraudulos. Cum si-au dat seama? Totul a fost desconspirat in momentul in care un grup foarte mic de oameni, cu un numar mare de bilete castigatoare, s-au prezentat pentru a solicita incasarea premiior.

Evident, avea sa urmeaza o ancheta.

Si in timp ce loteria din Pennsylvania a inceput sa verifice locatiile in care au fost cumparate aceste bilete, suspiciunile au crescut direct proportional cu aflarea vestii cum ca un grup de jucatori au cumparat bilete in valoare de peste 1000$ dintr-un magazin de trabucuri.

Nu a durat mult timp pana ca Nick Perry sa fie asociat cu fratii Maragos. Totul a devenit clar in momentul in care politistii au ascultat convorbirile dintre fratii Maragos si Nick Perry, prin intermediul liniei telefonice personale din studio. Toate biletele cumparate contineau acelasi set de 8 combinatii.

Povestea se incheie cu condamnarea lui Nick Perry si a oficialului loteriei din Pennsylvania, in vreme ce fratii Maragos scapau ieftin, dupa ce au marturisit ca acest plan a fost ideea prezentatorului TV, care, mai mult decat atat, intentiona sa repete “schema” la fiecare 6 luni. Nick a primit 7 ani de inchisoare, oficialul loteriei doar 2 ani, in timp ce fratii Maragos s-au multumit cu 5 ani de inchisoare
cu suspendare. Nick Perry a murit in anul 2003 la varsta de 87 de ani.

Все фото материалы, использованные при написании статей на сайте Loto.md являются рекламными материалами, принадлежащими компании thellotter-affiliates.com и были использованы с официального разрешения данной компании. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет. Информация, размещаемая на сайте Loto.md предназначена исключительно для лиц, достигших 18 лет.
Находясь на сайте, читатель подтверждает, что он достиг совершеннолетия, онлайн лотереи и другие азартные игры являются законными в стране его проживания и тем самым он не совершает действий, которые могут быть квалифицированы как нарушение законодательства. Мы не несем ответственности за потери и убытки, которые могут понести наши читатели, которые участвуют в любых азартных играх.
Данные, публикуемые на сайте Loto.md предназначены исключительно для информационных и познавательных целей. 18+!!! Азартные игры могут причинять вред при отсутствии контроля. Пожалуйста, играйте ответственно!!!