Home Articole Loto Seful securitatii loteriei Iowa in cautarea raspunsurilor ..

Seful securitatii loteriei Iowa in cautarea raspunsurilor ..

1,098 views

Intilnirile vor dura ‘citeva zile’

Seful securitatii de la Loteria Iowa spune ca intilnirile fata in fata cu un avocat din New York vor dura citeva zile, timp in care el va reusi sa adune toate raspunsurile despre misteriosul caz al tichetului castigator la loteria ‘Hot Lotto’.

Biletul a fost trimis prin intermediul FedEx catre firma de avocatura dupa care avocatii s-au prezentat cu el la oficiile Loteriei cu doar o ora si 50 de minute inainte ca acesta sa expire.

Steve Bogle, vice presedintele securitatii in cadrul Loteriei Iowa, spune ca trebuie sa determine misterul ascuns in spatele posesiei tichetului.

“Incepind de aici, sediul central al loteriei, unde a ajuns biletul vom urmari biletul pe tot drumul de intoarcere pana la magazinul de unde a fost achizitionat, la Quik Trip” spune Bogle.

“Eu suspectez ca va dura mai mult de citeva ore pentru a determina astfel de informatii.”

Un avocat din New York si-a semnat numele pe spatele biletului indicind ca cistigurile sa fie depozitate intr-un cont. Tot el, a indicat si faptul ca ar fi zburat spre Des Moines in aceasta saptamina, insa oficialii loteriei spun ca programul Crawford Shaw i-a permis avocatului sa ramina in Des Moines doar una sau doua ore.

“Doar intilnindu-ma cu Domnul Shaw nu va fi indeajuns pentru mine sa ofer o recomandare.. pentru a plati tichetul.” Spunea Bogle.

Conform sefului securitatii loteriei, nu a fost nici o ‘afirmatie credibila’ ca biletul sa apartina altcuiva, insa Bogle spune ca el va trebui sa determine daca tichetul a fost vreodata in posesia unor ‘jucatori neautorizati’. Oricine cu virsta sub 21 de ani sau persoane care lucreaza sau fac afaceri cu Loteria Iowa sunt interzise prin lege de a juca la loteria ‘Hot Lotto’ sau alte jocuri ale loteriei Iowa.

Bogle, impreuna cu presedintele loteriei Iowa si managerul Terry Rich, au discutat cu reporterii in aceasta dimineata.

“Treaba noastra este sa fim siguri ca jocul este condus in mod corect, ca platim persoana potrivita, persoana care nu a violat nici o lege” spunea Rich

Oficialii Loteriei au revazut filmarile prin intermediul camerelor de securitate din magazinul Des Moines de unde a fost cumparat biletul, insa ei spun ca nu stiu daca este o femeie sau barbat cel sau cea care a cumparat biletul, insa pe filmarile inregistrate apare ca aceasta a fost cu virsta legala de cumparare.

Oficialii loteriei spun ca tichetul valoreaza mai mult de 10 milioane de dolari daca cistigatorul sau cistigatorii aleg sa primeasca o suma forfetara, insa daca acestia aleg ratele lunare, cei 25 de ani de rate vor oferi peste 14 milioane de dolari.