Home Hot Lotto

Hot Lotto

Hot Lotto este administrate de catre Asociatia Loteriilor Multi-Statale (MUSL), care de altfel opereaza si loteria Powerball. Hot Lotto este disponibila in 33 de jurisdictii; cea central fiind ultima care s-a alaturat, in Octombrie 2009. Prima extragere a avut loc pe 10 Aprilie 2002, pe acea vreme MUSL celebrand cei 10 ani de existent ai Powerball.

Extragerile Hot Lotto au loc in fiecare Miercuri si Sambata, adica in aceeasi noapte ca si Powerball, la sediul central al MUSL – Urbandale, Iowa. Loteria Hot Lotto, fata de Powerball, nu este televizata, iar numele sunt extrase folosind un RNG (random number generator), fata de clasica metoda utilizand mingiile de cauciuc intr-un balon cu aer, acolo unde sunt amestecate.
Pentru a participa la loterie Hot Lotto, jucatorii trebuie sa aleaga 5 numere cuprinse in intervelul 1-39 si un numar aditional, denumit Hot Ball, din intervalul 1-19.

Asemanator loteriei Powerball, exista o optiune, denumita ‘Sizzler’, care a luat startul in Ianuarie 2008. Sizzler este similara optiunii PowerPlay, exceptand faptul ca orice premiu, Jackpotul fiind exclus, este triplat, in timp ce PowerPlay-ul, specific Powerball, varia intre 2-5. Pretul unei astfel de optiuni este similara pretului tichetului.