Home Povesti de castigatori Unicul castigator al jackpotului Powerball de 425 de milioane de dolari din...

Unicul castigator al jackpotului Powerball de 425 de milioane de dolari din februarie isi revendica premiul

923 views

SAN FRANCISCO — misterul legat de cine a castigat in Silicon Valley a fost revelat de ziua pacalelilor, 1 aprilie, cand un barbat a intrat in sediul central al loteriei din Sacramento aducand biletul castigator la Powerball si purtand un tricou reprezentandu-l pe Yoda din “Razboiul stelelor” cu cuvintele: “Luck of the Jedi I have” (“Am norocul lui Jedi”).

Oficialii loteriei au afirmat repede ca, aproape la sase saptamani de la extragerea din 19 februarie, acest lucru nu e o gluma: B. Raymond Buxton este unicul castigator al jackpotului de 425.3 milioane de dolari. In ciuda frivolitatii sale in alegerea zilei si a tricoului pentru aparitie, el s-a pus la adapost dupa ce a aflat de castig, angajand un avocat si un centru de relatii cu publicul pentru a naviga in lumea noilor milionari.

Daca doriti sa va incercati norocul jucand online, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe situl TheLotter.com.

“De necrezut, este tot ce am putut afirma”, a spus Buxton intr-o declaratie de la Singer Associates, o firma de relatii cu publicul din Bay Area, care a reprezentat clienti precum Gavin Newsom si Children’s Hospital Oakland. “Odata ce socul initial a trecut, nu am reusit sa dorm zile intregi”.

In timp ce numele sau este public, Buxton a refuzat interviuri in presa si si-a acoperit in mod clar fata cu un cec urias pentru poza loteriei. O firma de avocatura din San Francisco il ajuta cu administrarea conturilor bancare si a taxelor si a infiintat o organizatie de caritate.

“Nu i se putea intampla unui om mai simpatic”, a spus Sam Singer. “Vrea sa fie un castigator care afecteaza vietile in mod pozitiv”.

Biletul a fost vandut la o statie Chevron pe Dixon Landing Road in Milpitas. Buxton, autoproclamat un obisnuit al loteriei, se afla la automatul de sandwich din statia de metrou, deja cu un bilet in mana, cand a decis ca potentialul premiului este asa mare incat, de aceasta data, ar trebui sa cumpere inca un bilet. Acela a fost cel castigator – un bilet de 2 $ care ii va aduce o plata forfetara neta de 242.2 milioane de dolari inainte de taxele federale. Este cel mai mare jackpot castigat in California vreodata, au spus oficialii loteriei.

“A fost un esec – in canditii de siguranta”, a spus Singer. “Si el a devenit cel mai norocos baiat din lume”.

Singer a spus ca Buxton este un “profesionist bine-educat”, pensionat, in varsta de peste 50 de ani, cu legaturi in Bay Area si ca benzinaria este in drumul sau zilnic. Datele arata ca a trait in East Contra Costa County.

Buxton planuieste sa faca niste calatorii, dar vrea, de asemenea, sa dea inapoi comunitatii printr-o organizatie de caritate axata pe sanatatea pediatrica, copiii infometati si educatie.

Acesta a fost al doilea castig mare din Bay Area in ultimele luni: un sofer de livrare, numit Steve Tran, a cumparat un bilet castigator la Mega Millions de la un magazin de cadouri din East San Jose, inainte de extragerea din 17 decembrie. Nu a iesit inainte decat cu cateva zile dupa Anul Nou, cand a gasit biletul castigator in timp ce se uita printr-un sertar.

Daca doriti sa va incercati norocul jucand online, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe situl TheLotter.com.

Tran a dat o declaratie scurta oficialilor loteriei, spunand ca si-a sunat imediat seful sa-l anunte ca nu mai merge la serviciu, dupa care a disparut de pe harta. A luat un premiu inainte de impozitare de 173.8 milioane de dolari din suma maxima de 324 de milioane de dolari.

Imediat dupa ce a realizat ca a castigat, Buxton – despre care Singer a spus ca provine dintr-o familie numeroasa – a tinut totul pentru el si a intrat pe site-ul loteriei din California la sfaturi pentru castigatori pentru a-si organiza reprezentarea legala si financiara.

“Stand pe un bilet de aceasta valoare a fost inspaimantator. Este uimitor cum o bucata mica de hartie iti poate schimba viata. Ma voi bucura de noua ocupatie, punand bazele unei fundatii caritabile axata pe ariile sanatatii pediatrice, copii infomatati si educatie”, a spus el.

A adaugat ca planuieste sa “petreaca timp cu familia si prietenii, sa porneasca o organizatie de caritate si sa se consulte cu profesionisti despre cum isi poate folosi pragmatic castigul”, cu un plan, probabil, ambitios de “a incerca a afla o cale normala si discreta de a trai”.

“Primesti un cec de peste 200 de milioane de dolari, asta iti va schimba viata cu siguranta”, a spus purtatorul de cuvant al Loteriei din California, Alex Traverso. “Este grozav in teorie si ne place ca un tip si-a facut timp sa investigheze optiunile si credem ca este nemaipomenit ca va da bani inapoi”.

Traverso a adaugat ca, totusi, pastrand un profil ascuns s-ar putea dovedi un tel admirabil, dar greu de atins.

“Ii dorim tot norocul din lume”, a spus el.

Jackpotul din 19 februarie a fost cel mai mare jackpot din istoria Californiei, conform oficialilor loteriei, si al saselea castigat vreodata in S.U.A.

Sansele de a nimeri toate cele sase numere Powerball sunt de 1 la 175 milioane, conform statisticilor Multi-State Lottery Association din Iowa.

Powerball se joaca in 43 states, Washington, D.C. si U.S. Virgin Islands.

Daca doriti sa va incercati norocul jucand online, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe situl TheLotter.com.